Et spadestik dybere
Et spadestik dybere

Marie er på vej til spadestik for fjerde gang

Billede

Vi er nu oppe på over 70 tilmeldte til det kommende spadestiks-seminar, det 10. siden starten i 2002. Der er rift om værelserne på Koldingfjord, men hotellet melder, at der stadig er ledige pladser.

En af dem, der forlængst har tilmeldt sig og booket værelse er Marie Bergmann, journalist på DR Nordjylland. Vi har bedt hende fortælle, hvorfor hun er sikker deltager, hvad hun får med sig hjem, og hvad hun glæder sig til denne gang:

Jeg har deltaget i Spadestikseminaret tre gange før. Det er fjerde gang, at jeg er med.
Jeg deltager, fordi jeg altid kommer inspireret hjem, når jeg har været på Spadestikseminar. Et af de oplæg, der især har gjort indtryk, var i 2018 hvor Morten Svith holdt sit oplæg om arbejdet med historien om Skandalechefen. Det gav mig lyst til gå hjem og give den historie, jeg arbejdede med, en ekstra skalle. Jeg fik lyst til at afdække historien - koste hvad det ville.

Det giver et boost at høre ens dygtige kolleger fortælle om deres arbejde og overvejelser omkring en historie. Det gælder både de kolleger, der er nomineret til de forskellige priser, men også de planlagte oplægsholdere. Jeg oplever hver gang, at jeg kommer hjem med mere blod på tanden i forhold til at gå i gang med de store historier.

Denne gang ser jeg frem til at høre Hannah Dreier fortælle om sit arbejde med undersøgende journalistik, og så glæder jeg mig endnu engang til at høre de nominerede fortælle om deres arbejde med deres historier.

Blizzload