Et spadestik dybere
Et spadestik dybere

Spadestiksprisen

Til hvert spadestiks-seminar uddeler vi Spadestiksprisen på 100.000 kroner.

Spadestiksprisen er med sine 100.000 kroner Danmarks største pris for kritisk, undersøgende journalistik. Prisen gives til det lokale eller regionale medie, der har leveret det stærkeste eksempel på gennemarbejdet, undersøgende journalistik, der frembringer ny, væsentlig viden 

Prisen gives for at støtte og inspirere lokale og regionale medier og journalister til at øge produktionen af kritisk undersøgende kvalitetsjournalistik - journalistik, der går et spadestik dybere end den daglige nyhedsstrøm. 

Spadestiksprisen finansieres af en række sponsorer fra mediebranchen.

Journalist og medie deler 

Prisen er delt i to på hver 50.000 kroner. Den ene del gives til journalisten eller journalisterne bag vinderprojektet. Den anden del gives til det medie, hvor journalisten har udført det prisvindende projekt og øremærkes til, at mediet gennemfører mere kritisk undersøgende kvalitetsjournalistik. Senest et år efter modtagelsen af prisen skal mediet skriftligt orientere Et Spadestik Dybere om anvendelsen af de 50.000 kroner. For en god ordens skyld gøres opmærksom på, at Et Spadestik Dybere indberetter til SKAT, hvem der har modtaget prisen.

Sådan indstiller du

For at komme i betragtning til prisen, skal i sende en motiveret indstilling samt det materiale, juryen skal vurdere, så vi har modtaget det senest kl. 12. fredag den 24. juni 2022.

Materialet, der kan indgå i konkurrencerne, kan være fra perioden siden deadline til Spadestik 2020, som var 2. december 2019, og frem til 24. juni 2022.

En motiveret indstilling skal fremhæve, hvordan det aktuelle projekt udmærker sig som et eksempel på kritisk undersøgende journalistik. Motiveringen må fylde op til en A4 side. 

Indsend alene det materiale, som kan indgå i bedømmelsen, dvs indhold, som er publiceret i eget medie, som skal være et lokalt/regionalt medie.

Alt uploades på et særligt site, som vi stiller til rådighed. For at få adgang til dette site, skal den indstillende person godkendes. Det sker ved, at du skriver til Et Spadestik Dybere på denne mailadresse: kontakt@etspadestikdybere.dk, skriv i emnefeltet: 'Brugeradgang'. Skriv dit fornavn, efternavn og navn på dit medie i mailen. 
Du modtager kort efter et login og får adgang til sitet, hvor det fremgår, hvordan du uploader materialet. 

NB Kun materiale, der er frit tilgængeligt uden login til mediets eventuelle betalingsmur kan komme i betragtning. Det gælder alt materiale: Video, lyd, tekst. Kan vi ikke umiddelbart åbne materialet, vil projektet ikke kunne være med.

Præsentation af nominerede projekter til Spadestiksprisen

Det er yderligere en betingelse, at producenterne af de indstillede projekter kan præsentere deres projekt på Spadestiksseminaret 11. oktober 2022 på Koldingfjord, såfremt de nomineres til prisen.

Selve præsentationen af de nominerede projekterer på spadestiksseminaret indgår i den afgørende bedømmelse. 

Præsentationen af projektet skal være velforberedt og må vare 45 minutter inklusive svar på spørgsmål fra salen. Præsentationen skal IKKE være en kronologisk gennemgang af projektet, men skal fokusere på metoder, som tilhørerne kan blive inspireret af.

 

 

Blizzload