Et spadestik dybere
Et spadestik dybere

Helt lige: Tre redaktioner med ni

Billede

OPDATERET fredag den 10. januar 2020:
Der er i skrivende stund 149 tilmeldte til spadestikskonferencen.Og nu står tre redaktioner helt lige i den uofficielle konkurrence om at stille med største hold. Det var TV2 Nord, der lagde hårdt ud og tilmeldte "et mindre fodboldhold". Men snart fulgte TV Midt/Vest og JydskeVestkysten op, og dd. har alle tre redaktioner ni tilmeldte.

 

Dagligt kommer nye til, og især fra landets ni DR-distrikter og otte TV2-regioner er interessen stor. Mange redaktioner sender flere deltagere afsted, men det hører dog til sjældenheder, at én redaktion stiller med så mange deltagere, som TV2 Nord.

Meget tyder på, at den regionale tv-station fra Aabybro vil vinde den uofficielle konkurrence om det største hold på konferencen. Tidligere var det Fyens Stiftstidende, der uden optælling og helt uofficelt, var største hold.

Chefredaktør Tino Pedersen, der er en af de ni tilmeldte fra TV2 Nord, fortæller her, hvorfor redaktionen stiller så talstærkt op:

- Vi stiller med et mindre fodboldhold til Et Spadestik Dybere, fordi interessen blandt medarbejderne for at komme med er stor, men også fordi der mere end nogensinde er brug for journalistik, der rykker noget.

Der vælter skeletter ud af skabe mange steder i det danske samfund. Det vidner om, at selv om meget er godt, er der dæleme også meget, der fortsat trænger til at blive trukket frem i lyset af journalister, som med vedholdenhed, ihærdighed og fuld opbakning fra deres ledelse gør en forskel.

Der er brug for, at vi holder fast i det og holder fanen højt i tider, hvor alt for mange redaktioner og medier er under ressourcemæssigt pres.

Opdatering

Kort før årsskiftet kan vi konstatere, at tv-kollegerne i Holstebro gør Tino Pedersen lille fodboldhold fra Aabybro rangen stridig som største hold på Spadestikskonferencen. For også TV2 MidtVest har meldt ni deltagere til. 

De to tv-redaktioner bliver skarpt forfulgt af JydskeVestkysten, som indtil videre har meldt otte til konferencen.

Der er stadig åben for tilmelding, og der er stadig få ledige værelser på konferencehotellet Koldingfjord.

Blizzload