Et spadestik dybere
Et spadestik dybere

Ny jubilæumsstatuette til vinderne

Billede

2020-udgaven af Spadestikskonferencen er den 10. siden vi begyndte i 2002.

I den anledning har vi fået fremstillet helt nye statuetter til vinderne – og diplomer til nominerede og vindere, der matcher.

Vi har ønsket at give den lidt ekstra i år, fordi vi synes, jubilæet er værd at markere.

Designet skyldes en ung kunstner, Esben Ingemann Larsen, som forklarer om sin idé:

"En statuette som lærer os at følge med tiden, se tilbage på det forgangne og rette blikket mod nye udfordringer. Statuetten har taget form efter et symbol, som stort set alle, der har siddet ved en computer, er stødt på men for mange vil synes uigenkendeligt. En “text typing cursor” - et symbol, som stammer fra tiden med sættekasser og blytyper og som siden hen, med computerens første tekstbehandlingsprogrammer, er blevet et ikon, som viser os, hvor der kan skrives tekst.

Om det er tekst til trykte aviser eller digitale artikler, symbolet forbinder de to verdener og viser os, at det er indholdet, der er det vigtige.

Med en pris, der giver så meget anerkendelse og respekt, og har så stor værdi, så fortjener vinderne en statuette, som udstråler det samme. Og forhåbentligt kan det blive et samtaleobjekt, der vil opfordre journalister og redaktører til at fortsætte med at lave graverjournalistik og grave et spadestik dybere."

 

 

 

Blizzload