Et spadestik dybere
Et spadestik dybere

Nils Hanson hædret med Æres-spadestiksprisen

Billede

I forbindelse med jubilæumskonferencen Et Spadestik Dybere 10 fik Nils Hanson  Æres-spadestiksprisen.

Han fik den, fordi han i særlig grad har understøttet formålet med Et Spadestik Dybere-konferencerne - nemlig at inspirere lokale og regionale medier til at øge produktionen af kritisk, undersøgende kvalitetsjournalistik.

Nils Hanson har været mangeårig chefredaktør på SVT`s undersøgende og meget prisbelønnede, journalistiske program Uppdrag Granskning. Men ikke mindst hans indsats som chef på den regionale TV 4-station i Gøteborg er medvirkende til, at arrangørerne bag og initiativtagerne til Et spadestik dybere-konferencerne, Brúno Ingemann og Morten Brøcker, hyldede ham med Æres-spadestiksprisen.
På TV4 viste han i årevis vejen for lokale og regionale medier med konceptet Mini Gräv og leverede et magtfuldt eksempel på, hvordan lokale og regionale medier trods deres størrelse og begrænsede økonomi kan bedrive undersøgende journalistik i hverdagen. Nils Hanson dokumenterede, at kritisk, undersøgende journalistik ikke er forbeholdt store, landsdækkende medier med stærke, økonomiske muskler - netop det, der er hele grund-idèen bag Et Spadestik Dybere-seminarerne.
Eller med Nils Hansons ord: "Alle, der vil grave, kan grave".

Blizzload