Et spadestik dybere
Et spadestik dybere

Hvem skal vinde? Du kan (be)stemme.

Billede

Når vinderen af Spadestiksprisen 2022 skal findes, vil deltagerne i konferencen for første gang få direkte medbestemmelse.
Fra den første Spadestikspris blev uddelt i 2004, har afgørelsen været lagt i hænderne på en udvalgt jury af skarpe kvinder og mænd fra branchen. Og en udvalgt jury kommer også til at spille en stor rolle denne gang. For det er juryen, der nominerer kandidaterne til Spadestiksprisen efter en gennemgang af alle indstillede projekter.

Men når den afgørende beslutning skal træffes, vil juryens stemmer vægte 50 procent, og det samme vil stemmerne fra deltagerne, der har siddet i konferencesalen og overværet de nominerede kandidater gennemgå deres arbejde.

-Vi har gennem alle årene oplevet et stærkt engagement fra deltagerne i Spadestikskonferencerne. Mange har været med på flere konferencer, nogle har ligefrem deltaget i alle de foregående ti. Og vi vil gerne inddrage deltagernes faglighed og engagement i den undersøgende lokaljournalistik, når vinderen af Danmarks største journalistiske pris på 100.000 kroner skal findes, siger spadestiks-formand Bruno Ingemann.

Der vil være nogle klare spilleregler for at stemme: For det første har hver tilmeldt deltager på konferencen en stemme, og man kan kun stemme, hvis man er til stede og har overværet gennemgangen af de nominerede kandidater. For det andet kan man ikke stemme på kandidater fra ens egen arbejdsplads.

Blizzload