Et spadestik dybere
Et spadestik dybere

Vi udvider og forstærker juryen - nyt jurymedlem

Billede

Opdateret 14. JUNI
Der er foretaget en udskiftning i juryen. Ud er trådt Christina Agger, som har fået nyt job på TV2 og dermed forlader den regionale medieverden. Ind er trådt journalist Emma Fjordbak, TV2 Nord.
-------

Vi har fået nye, stærke kræfter ind i juryen, som også er udvidet fra fem til seks. Det er nemlig et krævende arbejde at pløje sig igennem alle indstillingerne til Spadestiksprisen og nominere de bedste kandidater til Danmarks største pris for kritisk undersøgende journalistik.

På et par pladser ligner juryen sig selv: Formanden er som altid den regerende indehaver af Spadestiksprisen, i år er det Allan Spangsberg, undersøgende journalist på TV2 Nyhederne. Da han vandt prisen i 2020, var Allan journalist på TV2 Fyn.

Christian Jensen, ansvarshavende chefredaktør på Politiken, har været medlem af juryen gennem mange år og forsætter. 

Resten af juryen er nye ansigter. Emma Fjordbak, journalist TV2 Nord, Camilla Rozenfeld, chef for DR Trekanten/DR Syd, Mette Lyhne, redaktør på Herlevbladet og Lars Nørgaard, leder af Berlingskes gravegruppe.

Vi er meget stolte over juryen, som vi mener består af seks meget kompetente kolleger, alle med stor troværdighed, som komplementerer hinanden og sammen udgør et drømmehold.

Udvidelsen af juryen er ikke den eneste nyskabelse. Juryen får også mandat til at nominere flere end de tre kandidater, som hidtil har udgjort finale-gruppen på Spadestikskonferencen. Hvor mange, der nomineres, vil vi vende tilbage til.

Og som nævnt andetsteds, vil juryen denne gang skulle deles med konference-deltagerne om at udvælge det projekt, der skal præmieres med 100.000 kroner og Spadestiksprisen.

Blizzload