Et spadestik dybere
Et spadestik dybere

Sådan får du succes med at grave i en lille redaktion

Billede

Vi arbejder på at sammensætte et stærkt program, og her kan vi afsløre en af oplægsholderne, som vi glæder os til at præsentere på konferencen:

Nyhedsredaktør Preben Olsen (31) fra lokalavisen iTromsø i Nordnorge kommer for at fortælle om, hvordan de har gjort sig bemærket med undersøgende journalistik i en lille redaktion.

Hvordan får man tid til at arbejde med graveprojekter, når man kun har 5-6 journalister på arbejde? Hvordan sikres kompetencen til at grave? I hvilke tilfælde er det nyttigt at grave for den lokale avis? Hvordan skal du engagere alle dine medarbejdere i projekterne? Og får du virkelig noget igen for at investere i tunge, tidskrævende projekter?

Dette - og mere til - vil Preben svare på.

iTromsøs graveprojekter har haft national betydning, og avisens journalistik er jævnligt på forsiden af VG og E24 - to af Norges største aviser. Nu investerer lokalavisen mere end nogensinde i undersøgende og computerstøttet journalistik.

 Avisen har blandt andet afsløret viceborgmesterens vanvittige lejeeventyr, har afsløret, hvordan en række pensionister tabte over 60 millioner norske kroner på pyramidelignende spil, hvordan de rigeste har fået coronarabat på skatten, gravet Norges største  kommunal indkøbsskandale frem og afsløret, hvordan økonomisk støtte, som skulle gå til småbønder i stedet endte hos de største.

Redationen på i Tromsø er totalt på 24 årsværk. Det inkluderer nyhedsafdeling, sportsafdeling, kommentator, redaktører, desk, tegner (!) og fotograf.

Blizzload