Et spadestik dybere
Et spadestik dybere

Vinderen af årets Pulitzer for lokaljournalistik kommer til Kolding

Billede

Da de prestigefulde Pulitzer priser blev annonceret i maj i år var en af vinderne den 28-årige Cecilia Reyes. Sammen med en kollega fik hun prisen for bedste lokaljournalistik.

Vi var hurtigt ude med en invitation til Cecilia Reyes om at kommer på Spadestikskonferencen og fortælle om sit arbejde som undersøgende journalist, og vi er meget stolte over, at hun har sagt ja til at tage turen til Kolding i oktober.

Det Pulitzer-vindende projekt gravede ned i myndighedernes manglende håndhævelse af love og regler på boligområdet i Chicago, så skruppelløse udlejere kunne overtræde lovgivningen den ene gang efter den anden med et stort antal  dødsbrande til følge. 

På Spadestikskonferencen vil Cecilia Reys fortælle om projektets tilblivelse og om samarbejdet mellem de to medier, The Chicago Tribune og The Better Government Association.

Hun vil fortælle om de vigtigste afsløringer og om afgørende interviews med kilder, blandt andet med familier til ofrene.

Cecilia Reyes var indtil for nyligt en del af the Chicago Tribune’s investigative team, og hun har en hel del andre undersøgende projekter bag sig. Erfaringerne fra dem vil hun også dele med os på Spadestikskonferencen.

Læs her om Pulitzerprisen for Local Reporting 2022

Blizzload