Et spadestik dybere
Et spadestik dybere

Undersøgende redaktør fra Kyiv til Kolding

Billede

Anna Babinets, chefredaktør på det undersøgende medie SLIDSTVO.INFO i Kyiv, Ukraine, kommer til Spadestikskonferencen og fortæller om sit arbejde som undersøgende journalist og redaktør.

Anna og hendes kolleger på slidstvo.info har siden begyndelsen af den russisk-ukrainske krig fokuseret på at afdække krigsforbrydelser med reportager fra slagmarken og på at undersøge og afsløre den Russiske hær i Ukraine.

Dette arbejde vil hun fortælle om på Spadestikskonferencen.

Anna Babinets er en af verdens førende undersøgende journalister med speciale i afsløring af storstilet koruption, hvidvask og kriminalitet.

Hun er en del af teamet bag Panama Papers, har skrevet adskillige artikler om den Ukrainske president Petro Porosjenkjos formuer i skattely i såkaldte offshore selskaber.

Anna Babinets er også en af journalisterne bag dokumentaren Killing Pavel, om drabet på den hviderussiske journalist Pavel Sheremet, som blev dræbt med en bilbombe i Kyiv. Dokumentaren blev belønnet med to fornemme internatinale priser for undersøgende journalistik, den italienske DIG Award og en IRE Medal.

At Anna har sagt ja til holde oplæg på Spadestikskonferencen betragter vi som et scoop af de helt store, og vi glæder os til at se hende på konferencen.

 

Blizzload