Et spadestik dybere
Et spadestik dybere

Programmet næsten klar: OSINT, AI og deling af data

Billede

Der bliver masser af føde til hjernen på dette års konference. Hele 2.dagen bliver en stor skolestue med konkret læring, så husk din egen pc og vær klar til at løse opgaver.

Der vil være et oplæg om open-source-intelligence, kaldet OSINT, altså hvordan du som journalist kan researche i frit tilgængelig information fra internettet f. eks. sociale medier, hjemmesider og offentlige databaser. Her vil oplægget blive suppleret med hands-on træning.

Du får et oplæg om at anvende kunstig intelligens til at styrke lokal graverjournalistik med helt konkrete eksempler på artikler, som journalister har skrevet på baggrund af research med støtte fra AI.

Og så vil du blive præsenteret for et spændende samarbejde i Norge, hvor lokale medier får stillet store researchpakker til rådighed fra den såkaldte samarbejdsdesk, der er et samarbejde mellem lokale medier, Senter for undersøkende journalistik, SUJO og NRK.

Følg med her på siden, hvor vi løbende vil uddybe de enkelte programpunkter.

På konferencens 1. dag vil du høre historien om jagten på hundeplageren i Malmø. Sydsvenskan nedsatte et hold på fem journalister og en hund, der skulle forsøge at opklare en række groteske overgreb på byens hunde. Teamet, kaldet Spårhundarna, samarbejdede blandt andet med FBI og byens borgere i jagten på personen, der angreb hundene ved at bage glasskår og skarpe metalstykker ind i små godbidder, som blev lagt ud på ruter, hvor hundene blev luftet.

Det er også på dag 1, du bliver præsenteret for de fem nominerede til Spadestiksprisen. Mere om dem senere.

Se programmet her

Blizzload