Et spadestik dybere
Et spadestik dybere

Svenske sporhunde

Billede

Sporhundene – Sådan jagtede Sydsvenskan hundemishandleren i Malmø.

Det er titlen på et oplæg med den undersøgende journalist Dan Ivarsson, (yderst th på fotoet). Foto: Bengt Arvidson, som også var en del af teamet Sporhundene.

Den mystiske hundemishandler har udført over ethundrede angreb mod hunde i Malmø. Politiet kunne ikke opklare sagen, men så indsatte avisen Sydsvenskan sit specialteam Sporhundene: Seks journalister og foxterrieren Puck.

Sporhundene startede en egen efterforskning, hvor de brugte alle tænkelige metoder for at finde hundemishandleren. Undersøgelsen blev en krydsning mellem gravejournalistik, politiarbejde og en spændende eventyrbog.

Sporhundene overvågede om natten og fik hjælp af FBI-eksperter og Malmøs hundeejere. De bagte små brød, som dem hundemishandleren gemmer skarpe metalstykker og glasskår i, bankede på døre og delte flyers ud.

Da Sporhundene mente, at de havde fundet hundemishandleren, sendte de en niårig pige hen for at banke på hos den mistænkte.

Hør den vilde historie på Spadestikskonferencen.

Dan Ivarsson, Sydsvenskan 

Dan Ivarsson er en af journalisterne i teamet Sporhundene. De seneste ti år har han arbejdet som gravejournalist på den svenske avis Sydsvenskan i Malmø.

Blandt meget andet har han wallraffet som cykelbud hos Foodora, bestilt stoffer på Snapchat og jagtet Malmøs værste cykeltyv. Hans undersøgelser af boligmarkedet har ført til, at flere kriminelle er blevet sendt i fængsel, og at Sveriges Riksdag har vedtaget tre nye love.

Undersøgelsen Sporhundene blev i 2024 belønnet med både den svenske Guldspadejuryens særlige pris og udmærkelsen ”Årets dækning”.

Blizzload