Et spadestik dybere
Et spadestik dybere

Det digitale spadestik

Det digitale spadestik

Også i år får Spadestiksprisen følgeskab af "Det digitale spadestik" .

Prisen gives for kritisk, undersøgende journalistik primært produceret til og publiceret på online platforme som Web, Facebook, Instagram, Snapchat.

Historien må gerne efterfølgende være helt eller delvist publiceret i avis, radio, tv, men denne yderligere publicering indgår ikke i juryens bedømmelse.

Følgende kriterier skal alle være opfyldt af prismodtageren: Journalistikken skal være kritisk og undersøgende, metoderne skal være digitale, publiceringen skal være på online platforme."

Dommerkomiteen bag Det digitale spadestik: (Fmd) Katrine Birkedal Frich, journalistisk lektor ved Syddansk Universitet, Nils Mulvad, Kaas og Mulvad  og Magnus Bjerg, TV2.

 

NY Sådan indstiller du

For at komme i betragtning til prisen skal i indsende en motiveret indstilling samt det materiale, dommerkommiteen skal vurdere, så vi har modtaget det senest mandag den 2. december 2019.

Materialet, der kan indgå i konkurrencerne, kan være fra perioden siden deadline til Spadestik 2018, som var 4. december 2017, og frem til 2. december 2019.

Indsend alene det materiale, som kan indgå i bedømmelsen, dvs indhold, som er publiceret i eget medie, som skal være et lokalt/regionalt medie.

Som noget nyt skal alt uploades på et særligt site, som vi stiller til rådighed. For at få adgang til dette site, skal den indstillende person godkendes. Det sker ved, at du skriver til Et Spadestik Dybere på denne mailadresse: kontakt@etspadestikdybere.dk, skriv i emnefeltet: 'Brugeradgang'. Skriv dit fornavn, efternavn og navn på dit medie i mailen. 
Du modtager kort efter et login og får adgang til sitet, hvor det fremgår, hvordan du uploader materialet. 

Præsentation af nominerede projekter 

Det er yderligere en betingelse, at producenterne af de indstillede projekter kan præsentere deres projekt på Spadestiksseminaret 21. januar 2020 på Koldingfjord, såfremt de nomineres til prisen.

Selve præsentationen af de tre finalist-projekter på spadestiksseminaret indgår i dommernes bedømmelse. Dommerne vil således først kåre årets vinder af Det digitale spadestik, når alle de tre finalister har præsenteret deres projekter.

Præsentationen af projektet skal være velforberedt og må vare 30 minutter inklusive svar på spørgsmål fra salen. Præsentationen skal IKKE være en kronologisk gennemgang af projektet, men skal fokusere på metoder, som tilhørerne kan blive inspireret af.

 

Blizzload