Et spadestik dybere
Et spadestik dybere

Jorden er giftig

Skrevet af David Arnholm

Intet at vise
Indhold

Jorden er giftig

Hermed indstiller jeg min fantastisk dygtige kollega Rikke Folm Berg til Spadestikprisen for artikelserien ”Jorden er giftig”, der blev bragt i syv afsnit i Lolland-Falsters Folketidende i efteråret 2020 med opfølgende artikler derefter.

Artikelserien handler om ægteparret Svend-Aage og Vivian Lindahl, der ved et tilfælde fandt ud af, at deres grund var forurenet, men ingen hjælp kunne få.

Jeg vil ikke her gå i dybden med indholdet i artiklerne – dem kan I læse. Men jeg vil fortælle, at det er et gigantisk arbejde, der ligger bag artiklerne, som fortæller om et problem, der ville kunne ramme enhver.

Rikke fik adgang til alt materialet i sagen (se faktaboksen i artiklerne), pløjede sig igennem det og tegnede et kæmpe storyboard, hun havde hængende på væggen i redaktionen i Nakskov. Artiklerne er nemlig et fremragende eksempel på fortællende journalistik, hvor læserne tages i hånden og ledes igennem historien på fornemste vis. Det er velskrevet, og det er opsigtsvækkende. En foruroligende historie om to mennesker, der gør deres bedste, men i mareridtsagtig grad er kommet i klemme.

Rikke Folm Berg fortjener Spadestiksprisen for sit arbejde.

 

Mange hilsner

 

David Arnholm

Nyhedsredaktør

Lolland-Falsters Folketidende

 

dar@ftgruppen.dk

54 88 02 76

Materialer
Blizzload