Et spadestik dybere
Et spadestik dybere

Esbjergs glemte børn

Skrevet af Mette Cramon

Finalist
Indhold

Indstilling af artikelserien ”Esbjergs glemte børn” af Mark Michael Hede og Sara Hansen:

Det her er vigtig journalistik – og udført som den perfekte kombination af kritisk gravearbejde og cases, der sætter ansigter på konsekvenserne, så det går lige i hjertet!

 Efter en henvendelse fra en ulykkelig mor, valgte Mark Michael Hede fra lokalredaktionen i Esbjerg at søge aktindsigter og ud fra dem kulegrave økonomien og henvisningsstrukturerne på specialområdet i Esbjerg Kommune. Det foregik sideløbende med den almindelige dagsproduktion over to måneder, førend Mark gik i luften med de første historier. 

Over knap tre uger skrev Mark og Sara hårde nyheder om glemte millionbevillinger og manglende henvisninger og udeblivende hjælp kombineret med rørende cases, der satte ansigt på konsekvenserne af den manglende hjælp til specialbørn. Det hele kulminerede med, at skolechefen stoppede – og politikerne hyrede et eksternt firma til at kulegrave hele området. Resultatet blev en rapport, der i uge 25 slog fast, at Esbjerg Kommunes indsats for skoleelever med særlige behov har været alarmerende dårlig. Den øverste skoleledelse erkender nu, at man har fejlet, og at det er nødvendigt at skride drastisk til værks.

 

Vedhæftet er indstilling indeholdende oplåste links til artikelserien.

 

Materialer
Blizzload